Πως θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στη δουλειά σου

στις

10 10 : Bγάλε τα χέρια από την τσέπη

Το πρώτο βήμα για να δείξεις αυτοπεποίθηση στην εμφάνισή σου είναι να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από τις τσέπες σου. τα βάζουμε εκεί όταν δεν αισθανόμαστε άνετα ή είμαστε ανασφαλείς σε σχέση με τον εαυτό μας. Κι όσο έχεις εκεί κάτω τα χέρια σου, το ίδιο θα σκέφτονται και οι γύρω σου. Ειδικά αν βρίσκεσαι στο γραφείο ή σε επαγγελματικό ραντεβού , η γλώσσα του σώματος σου δεν θα σε βοηθήσει καθόλου για να κλείσεις την συμφωνία που ήθελες τόσο πολύ. Με τα χέρια στις τσέπες δείχνεις νευρικός, εναλλακτικά μπορείς να τα βάλεις στη μέση σου, εκπέμπει περισσότερο δυναμισμό, προθυμία και άνεση!

99 : Μην τρως τα νύχια σου

Δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι η κακή αυτή συνήθεια φωνάζει από μακριά ότι είσαι νευρικός τύπος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τρώνε τα νύχια τους αισθάνονται έντονο εκνευρισμό, αγχώνονται πολύ και χάνουν πολύ εύκολα την ψυχραιμία τους. Οι άνθρωποι που τρώνε τα νύχια τους, συνήθως έχουν και την επιπλέον κακή συνήθεια να κουνούν νευρικά το πόδι τους. αν είσαι σε ραντεβού φρόντισε να μην δείχνεις τα χέρια σου και να κοντρολάρεις τα πόδια σου. μπορείς εύκολα να εκνευρίσεις τους γύρω σου!

88 : Να κοιτάς ίσια

Το βλέμμα σου είναι το πρώτο σημείο της γλώσσας του σώματος. Με το να κοιτάς ψηλά και σταθερά, δείχνει ότι δεν φοβάσαι τίποτα και κανέναν. Έχεις έρθει για να τους κατατροπώσεις και να φύγεις νικητής. Ακόμα κι αν περπατάς με το κεφάλι σκυμμένο κάτω!

 

7

 

7 : Μην καμπουριάζεις

Η στάση του σώματος σου είναι ένα από τις βασικά σημεία που εκπέμπει αυτοπεποίθηση στους γύρω σου. Τέντωσε τους ώμους πίσω, βγάλε το στήθος έξω και περπάτα. Όχι με υπερβολικό ύφος σε σημείο να εκπέμπει έπαρση, αλλά σε τέτοιο βαθμό που να σε κάνει να δείχνεις άνετος. Δοκίμασε το μπροστά στον καθρέφτη σου στην αρχή για να δεις πως θα φαίνεσαι και να μην σε κοροϊδεύουν οι γύρω σου!

6 6 : Μεγάλα βήματα

Ο τρόπος που περπατάς αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου. Γι’ αυτό καλά θα κάνεις και θα μεγαλώσεις τον διασκελισμό του βήματος σου. Σταμάτα τα μικρά νωχελικά και αδιάφορα βήματα και ξεκίνα να κάνεις την παρουσία σου αισθητή.

 

5 5 : Δυνατή χειραψία

Πως χαιρετάς τους προϊσταμένους και τους νέους συνεργάτες σου; Η χειραψία είναι το Α και το Ω στην άποψη που σχημάτισε ο άνθρωπος που μόλις γνώρισε. Αν είναι απαλή, ιδρωμένη και αδιάφορη, τότε κι εσύ θα περάσεις αδιάφορος! Αντιθέτως, αν είναι δυνατή –χωρίς να του σπάσεις το χέρι- θα καταλάβει αμέσως ο νέος σου συνεργάτης ότι έχεις ψυχή μέσα σου και αυτοπεποίθηση! Μυστικό, μην την κρατήσεις πολύ γιατί θα τον εκνευρίσεις…

4 : Σωστή περιποίηση

4 Βρίσκεσαι σ’ έναν χώρο με συναδέλφους και αισθάνεσαι ότι κάτι μυρίζει. Συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να βάλεις αποσμητικό και να αλλάξεις σακάκι λόγω αφηρημάδας από την πολύ δουλειά. Μπορεί στην απόδοσή σου να είσαι τέλειος, αλλά όταν συναναστρέφεσαι με άλλους ανθρώπους η εικόνα σου είναι κομμάτι της δουλειάς σου. Θέλεις τα μαλλιά σου, το πρόσωπό σου και την μυρωδιά σου να είναι με το μέρος σου και όχι εναντίον σου! Πειραματίσου με νέα προϊόντα για να δεις ποια σου ταιριάζουν!

3 : Say cheese

3 Οι γεμάτοι αυτοπεποίθηση άνθρωποι χαμογελούν και δεν τους επηρεάζει τίποτα. Δεν χάνουν ποτέ την όρεξη τους και ξέρουν να περνούν καλά. Αντιθέτως οι μίζεροι και μουρτζούφληδες περνούν απαρατήρητοι και δεν εκπέμπουν αυτοπεποίθηση. Πειραματίσου: Χαμογέλασε σ’ έναν περαστικό στον δρόμο, να δεις που θα σου ανταποδώσει το χαμόγελο. Τι λες, δεν θα ήθελες να έχεις αυτή την επίδραση στους γύρω σου;

2 : Μην σταυρώνεις τα χέρια

2 Με το να σταυρώνεις τα χέρια σου δείχνεις ότι βρίσκεσαι σε θέση άμυνας. Αυτή τη στάση την παίρνεις είτε όταν κρυώνεις, είτε όταν είσαι νευρικός ή αν αμύνεσαι. Σκέψου αυτούς που κάθονται στην είσοδο των νυχτερινών κέντρων και κάνουν face control. Δεν θες να τους μιλήσεις, θες; Χαλάρωσε λοιπόν και βγάλε τα χέρια από αυτή τη μίζερη στάση.

1 : Δείξε την ευγνωμοσύνη σου με την επαφή

1 Το ελαφρό χτυπηματάκι στην πλάτη δείχνει οικειότητα και άνεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παρεξηγούν ένα απαλό άγγιγμα στην πλάτη ή στον ώμο, για να κάνουν να νιώσεις άνετα.

 

 

 

www.menslounge.gr